Bewertung

Dobrý den,ráda bych se s

Dobrý den,
ráda bych se s Vámi rozdělila o naše zážitky a dojmy z Keni. Mnoho z Vás naši výpravu sledovalo na facebookových stránkách JOLU Safaris.
Rok jsme plánovaly cestu do Keni. Byl to náš velký sen. Vyrazily jsme jako dámská jízda na vlastní pěst (celkem 4 ženy, z toho 2 „starší“ dámy). Koupily jsme letenky, zajistily ubytování v Diani Sea Lodge na Diani beach a začaly plánovat itinerář cesty. Po přečtení mnoha a mnoha recenzí na internetu jsme pro naše výlety zvolily JOLU Safaris LTD. V plánu byl samozřejmě 2denní výlet na safari do Tsavo East, výlet na Wasini a návštěva Mombasy. Od první chvíle s námi Lucie ochotně komunikovala a odpovídala na možné i nemožné dotazy.
Na jaře přišla rána a to Covid-19, nikam nejedeme! Doma vypukla panika, vztek a bezmoc. S vypětím všech sil jsme přesunuly dovolenou z června na listopad. A zase nadešly dlouhé měsíce čekání. Lucie s námi komunikovala, znovu plánovala itinerář a dodávala nám sílu. Po několikaterém přebookování letů a dalších organizačních zmatcích jsme mohly začít balit. Když se přiblížil den D, musely jsme na covid testy. Naštěstí vše dopadlo a my vyrazily směr letiště. S Lucií jsme byly neustále v kontaktu, zajímala se o průběh cesty a zda nenastala nějaká změna v času příletu. Na letišti v Mombase na nás čekalo auto s průvodcem Duncanem, který měl na starosti všechny naše výlety a přesuny. Vždy dorazil na čas, věnoval nám svou pozornost, trpělivě ukazoval a vše vysvětloval. Myslím, že si s námi užil své. Po každém výletu se on i Lucie zajímali, zda jsme byly spokojené. Výlet do Tsavo East byl nepopsatelný zážitek. „Naši kluci“ nám ukázali opravdu mnoho zvířat, které našinec zná jen ze ZOO. Byla na nich vidět spokojenost, když jsme pištěly jako malé holky.
Celý náš pobyt proběhl na 1* a to i díky JOLU safaris. Lucie s Jonathanem nám ochotně, nad rámec svých služeb, pomáhali zjišťovat informace o cestě domů (testy, podmínky vstupů atd.). Celou zpáteční cestu se Duncan i Lucie ujišťovali, že vše probíhá hladce a nepotřebujeme nějakou pomoc.
Nebojte se cestovat do Keni i v této době. Všude voda, mýdlo, dezinfekce a měření teploty. I s povinnou rouškou se to dá vydržet. Jak říkají místní NO POLICE, NO CORONA.
JOLU Safaris děkujeme za Vaše výborné služby a snad se někdy do Keni vrátíme
Díky „dámská jízda“

Erika, Eliška, Blanka a Věrka
(Sonntag, 22. November, 2020)

    služby

    koncem února jsme se vrátili z naší první návštěvy v Keni. Přes Lucku a Jonathana jsme si safari domlouvali dopředu. Musím říct, že nám v rozhodování do kterého parku jet a jak se na cestu připravit, velmi pomohlo setkání s oběma přímo v ČR. Vše nám do detailu vysvětlili a zařídili potřebné věci jako vyzvednutí v hotelu přímo na Diani Beach, ubytování v Tsavo East a průvodce. Díky Lucce a Jonathanovi jsme si mohli bez starostí užívat krásné keňské přírody. Jejich služby určitě doporučuji a ještě jednou moc děkujeme za zprostředkování. Keňa je nádherná a určitě stojí za návštěvu

    Slávka
    (Montag, 2. November, 2020)

      keňa

      Dobrý den, rád bych poděkoval Lucce a Jonathanovi za organizaci safari pro naši rodinu. (srpen 2019) Navštívili jsme Masai Mara, Amboseli a Tsavo East. řidič nás vyzvedl na letišti v Nairobi a jeli jsme přímo do parku. Do auta se nám vešla i batožina. Po 6 dnech nás řidič dovezl na Diani Beach, kde jsme dovolenou zakončili oddychem v hoteli Diani Sea lodge. Safari bylo náročné ale příroda v Keni je nezapomenutelná.

      Ondřej
      (Sonntag, 6. September, 2020)

        doporučení

        Velké poděkování Lucii a Jonathanovi za pomoc při výběru safari a organizaci cesty. Vše skvěle klapalo a byla to taková třešnička na zájezdu do Keni. Velké poděkování pak patří i našemu místnímu řidiči na safari Salimovi, který byl velice ochotný ve všech směrech, prostě safari nemělo chybu!!!

        Jirka a Jitka & Vlaďa a Jitka
        (Montag, 9. Dezember, 2019)

          Keňa

          doporučuji, velmi milé jednání, i když nebyli s námi v Keni, měli jsme pořád podporu od Lucie přes telefon, i ve dnech safari, zajímali se o nás jestli vše probíha v pořádku. Měla jsem trochu obavu, když je domluva takhle na dálku ale opravdu spokojenost. Jejich řidič výbornej

          Helena
          (Mittwoch, 20. November, 2019)

            naše safari

            Naše safari dovolená skončila a naše parta může říct, že to bylo výborné. Komunikace, organizace, kafé v Brně 🙂
            Můžeme doporučit. 3 denní safari Tsavo East a Amboseli

            Jára, Mirek, Aneta a Lenka
            (Montag, 7. Oktober, 2019)

              Rozhodli jsme se jako rodina

              Rozhodli jsme se jako rodina stravit Vanoce 2018 v Keni. Neradi jezdime s cestovnimi kancelaremi, a tak jsme hledali zkusenosti a reference na internetu. Nachazeli jsme castou chvalu na Jonatana. A i pres pochybnosti, jsme ho kontaktovali. Meli jsme celkem jasnou predstavu co chceme videt a zazit. Nasim hlavnim cilem bylo, videt co nejvice divokych zvirat a prirody, a take stravit nekolik dni odpocinkem u more. Cas byl omezeny na 12 dni a nas bylo celkem 7, z toho jedno dite. Napsali jsme Jonatanovi nase predstavy a on nam je pomohl doladit a na konec i uspesne zorganizovat. A to za pro nas priznivou cenu. Dokonce jsme se v lete sesli osobne s nim i jeho pritelkyni Lucii. Oba na nas zapusobili pratelskym, prijemnym a vstricnym vystupovanim. Vypraveli nam o Keni a co vse je mozne tam videt a i my uvidime. Manzel je velky skeptik, ale po te co jsme cestu absolvovali a opravdu videli a zazili to, co nam slibili, musel i on zkonstatovat, ze vse bylo BAJECNE. Od vyzvednuti na letisti, organizaci od Josufa, informovaneho, skveleho, napomocneho a spolehliveho ridice Tomase, zajistene sluzby, az po odvoz zpet na letiste.
              Klapalo vse tak jak jsme si prali.
              Muzeme tedy potvrdit. VESKERA CHVALA NA INTERNETU SE ZAKLADA NA PRAVDE A MY VSEM JEJICH SLUZBY VRELE DOPORUCUJEME.
              Janouskovi

              Janouskovi
              (Donnerstag, 18. April, 2019)

                safari

                Na začátku března 2020 jsme prožili 4 dny na dokonalém safari. Ještě před odjezdem jsme se s Lucií a Jonathanem několikrát potkali a ladili všechny detaily. Protože jsme jeli do Keni poprvé, byla každá rada velmi cenná.
                Řidič Salim a průvodce Duncan byli po celou dobu opravdu úžasní. Vždy byli včas na domluveném místě, se vším nám pomáhali a trpělivě odpovídali na naše otázky.
                Salim vždy přispěl nějakou poznámkou o zvířeti, které jsme zrovna pozorovali, nebo místě, kterým jsme projížděli, třeba o kdo je samec nebo samice, dobu březosti, komunikaci zvířat, život v párech nebo samostatně. Věděl toho hodně a všechno bylo zajímavé a vhodné.
                Viděli jsme tolik zvířat, že se vyjmenovat všechna ani nedají – slony (hooodně slonů), hrochy, žirafy, opice, antilopy, lví rodinku, gepardy, zebry, miliardu ptáků, plameňáky, prasata, veverky…
                Ubytování bezchybné, v Amboseli jsme spali v Kibo safari camp ve stanu a to byl zážitek. Jídlo dobré a dostatek. V autě po celou dobu zásoba vody. Ubytování si můžete vybrat podle své chuti nebo doporučení Lucie tak, abyste byli spokojeni.
                Řidiči spolu v parku komunikují vysílačkou. Salim je opravdu velmi zkušený – hledal i podle stop, jezdil velmi pomalu, ale pokud bylo potřeba, tak razantně přidal, abychom na místo dorazili včas a zvíře mohli pozorovat před tím, než zase odešlo do buše.
                Salim i Duncan byli vždy dobře naladěni, na rozdíl od některých průvodců, s nimiž jsme se potkávali. Bylo vidět, že si to užívají společně s námi.
                Dodávali nám také pocit bezpečí, což oceníte vždy, když jste někde poprvé – prostě víte, že se s nimi nemůže stát nic špatného. Chci Vám Jolu Safari jenom doporučit, protože dostanete přesně to, co potřebujete a mnoho navíc.

                Marek Pomazal
                (Dienstag, 16. April, 2019)

                  Lucia a Jonathan

                  Sestra mi doporucila safari v Tsavo East s Luckou a Johnatanem a hned jsem pochopila proc se ji tak libilo. Jiz samotne jednani s Luckou pres email bylo moc mile, vysla nam vstric v par zmenach a moc nam pomohla vse krasne zorganizovat a to vse za velmi priznivou cenu. Pruvodce nas vyzvedl v nasem ubytovani v Diani Beach a jeli jsme na dvoudenni safari, videli spoustu zvirat, ubytovani jsme meli v nadherne lodgi, kam se zvirata chodila napajet, takze jsme meli National Geographic na vlastni oci u obeda i vecere. Dekujeme za skvele zazitky

                  Jana
                  (Dienstag, 27. November, 2018)

                    Schreibe eine Bewertung

                    Required

                    What is your full name?
                    What is your email address?
                    A headline for your testimonial.
                    What do you think about us?